OKADA, de pel·lícules imaginàries i bandes sonores

Deixa un comentari
Discos, Playlist

El proper dia 6 d’abril, n5MD publicarà  el nou disc de OKADA, artista que abans coneixem amb l’àlies ZXYZXY i que compta amb una discografia formosa de músiques que basculen entre l’ambient propi de les road movies imaginàries, amb ritmes sincopats que doten les seves melodies d’un cert múscul i tonalitat, molt en sintonia d’altres orfebres de l’electrònica més somnífera com, per exemple, Yellow6. El seu últim disc fins al moment el va publicar fa exactament un any, el magnífic Floating Away From The World (n5MD, 2017) un àlbum replet de cançons que transcorren per la part més lluminosa, alhora seriosa, de l’electrònica propera al post-rock . Melodies pausades, sense presses, on les veus prenen una especial importància com a fil conductor de 4 peces llargues.

Aquest és un primer punt per als que no coneixeu OKADA, ja que anem a celebrar la que serà  l’edició del seu proper disc, del qual us en deixaré aquí referències, properament.

41cMmvRvwCL

Començar a gaudir de la seva música és molt fàcil si preneu com a punt de partida aquest disc editat l’any passat. Però per no quedar-nos solament amb la seva música, i com sempre m’ha agradat molt observar i transitar el background dels artistes que m’agraden, penso en un segon punt de partida per conèixer millor i comprendre la realitat musical de l’artista. Per fer això us proposo que escolteu la playlist que el mateix OKADA té al seu compte de Spotify i que porta per tí­tol I Breath In When You Brath Out, i que és i no és una banda sonora imaginària del llibre que ha publicat el mateix artista. I és molt ineteressant la conjunció total: de l’electrònica noir de Crystal Castles al screamo de Shirocuma, dels valents MONO a FKA Twigs. De la meravellosa Laura Veirs a Toro i Moi.

18 cançons que posen el fil conductor al llibre. I m’estic aficionant a això de les bandes sonores dels llibres…però de moment, dos punts que resseguir per a conèixer la música d’un artista que val molt la pena: OKADA. Seva és la música de bandes sonores imaginàries.

Publicat per

Home Radio / From Order to Disorder Music

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s