A18 PAST BLOGs

L’any 2009 va néixer aquest blog (leit motiv) amb el simple objectiu d’ocupar una part de les hores que havia de passar a casa, per motius de força major, ja que la vida anava a fer un gir de 180º gràcies al naixement del meu primer fill. Alhora, l’Apartament18 fou un pas més amb la meva obsessió per John Peel, per continuar amb el llegat que havia rebut per part d’ell -i sense que ell ho sabés, cosa que encara el fa més especial- escrivint per primera vegada sobre allò que més m’entusiasma i que forma part indestriable de la meva vida: la música.

La primera versió de l’Apartament18, a blogspot, encara resta latent. Molts de discos ressenyats, sessions i fins i tot, els primers passos de les entrevistes d’allò que vaig anomenar “Your Records & You“: gent important per a mi que parlaven sobre les seves col·leccions de discos. Podeu fer una ullada aquí:

SONY DSC

La segona versió de l’Apartament18, a wordpress, estava més dedicada a la promoció de la música que m’agradava i que tenia la necessitat de compartir. És per això que, a més de seguir amb les series de Your Records & You, continuava escrivint sobre discos i concerts, i vaig poder establir contacte amb molts de segells d’arreu. Per aquest motu, vaig començar una serie de Mixtapes, on artistes i segells magnífics preparaven una sessió de música amb les seves principals influències, amb una artwork exclusiu. Vaig poder fer 10 mixtapes exclusives. Un orgull. També vaig iniciar les meves pròpies sessions, amb el títol de Home Recordings. És per això que la pàgina de continua latent, per tal que pugueu gaudir de totes les aportacions, fent clic aquí:

A18wordpress

La tercera versió de l’Apartament18 es va estrenar al gener de 2015. Molt poca activitat durant aquesta època: falta de temps i de trobar l’espai adequat per a comunicar el que realment volia. Però si que vaig deixar entreveure una cosa, ja no només m’interessa parlar de nous discos, em vaig decantar més per escriure sobre aquells discos que més m’emocionaven, independentment de si era més nou o més vell. Més experiència en detriment de la novetat o l’exclusiva. A la tercera versió del blog no hi ha propostes com les de la segona versió, que em van generar molta feina, però van suposar una xarxa de contactes musicals que encara perdura. 31 entrades formen solament la tercera versió, la més curta, però la més personal. Van des de les ressenyes de referències que m’envien segells amics, a cròniques de concerts (Eufònic, Selectes), o escriure sobre temes que m’interessaven, com la importància de contribuir en projectes comuns com és la marató de la WFMU, de la malaltia de David Pajo o de com la tecnologia deixa endarrera algunes qüestions claus de l’experiència musical integral.

En definitiva, qüestions més personals. I aquest blog finalment cessa l’activitat per virar, finalment i gràcies a una xarxa d’amistats comuna, qui m’ha cedit les eines tecnològiques i el coneixement per fer les coses fàcils i ben fetes, a un programa de RÀDIO. Vaig crear el blog per preservar la memòria del meu admirat dj John Peel. Pot ser ha arribat el moment de tornar tot allò que ell ens va ensenyar en la forma més primigència.

I ara: benvingudes i benvinguts a l’APARTAMENT18 RADIO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s