YOYU – Ordinary Moon (Archives, 2017)

Deixa un comentari
Discos

L’últim disc per acabar un any. Aquest Ordinary Moon de YOYU, alies d’Ali Khan, ha estat el meu disc de tancament. 2017 passarà per ser un any d’emocions intenses. Personals i professionals, i com sempre a aquest petit racó ben endreçat, tot té el seu fil musical. I ARCHIVES records és la culpable de què el tram final de l’any que ja ha dit adéu m’hagi tornat a enganxar a la música ambient majúscula, que és aquella que escriu la seva història, sempre, en minúscules. I de tot l’escoltat, que ha estat molt, em quedo amb el disc de YOYU.

Gravat als boscos de Manitoba, al Canadà, reproduint i processant tots els sons que es desprenen de la natura, aquells que provenen de la constant mutació dels elements aigua, aire i terra, principalment. Tot enfilat subtilment per notes, a cops de piano i de melodies contemplatives, que semblen endinsar-se en un bosc infinit, en una experiència pràcticament mística. I és que la música d’Ali Khan sota el pseudònim de YOYU està molt exposada a la part més meditativa de l’ambient, repetitiva, concreta i amb una influència, gens subtil, del dub més atmosfèric, menys orgànic. I sembla mentida, perquè la part més orgànica té un pes total en cadascuna de les composicions, però com a argument, com a fil conductor i no tant com a complement d’unes cançons que són històries que parlen per si soles.

Un disc perfecte de tancament, proveu a escoltar-lo en la solitud d’un bon equip reproductor. Jo he tancat l’any amb YOYU, però és ben possible que l’idil·li musico-temporal continue durant l’any que acabem d’encetar. I segur que no serà la única referència de ARCHIVES records que caurà a l’A18, ja que em tenen el cor pres.

Simplement, música fabulosa.

Publicat per

Home Radio / From Order to Disorder Music

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s