FRANCIS M. GRI – Dreamers Stories (KrysaliSound, 2015)

1 comentari
Discos

Krysalisound gira al voltant de Francis M. Gri, artista italià amant de les melodies envellutades. Dreamers Stories (KrysaliSound, 2015) és la segona part d’una trilogia que s’inicia amb Ghost Dreamers Town (KrysaliSound, 2012) i que parteix de l’imaginari clàssic del gènere: melodies sedoses, nostalgia traduïda en forma de notes distants i concordants al piano, cordes que s’allargassen teixint un discurs d’ombres tenues, tot confluint en un passeig ple de bellesa ombrívola. Vist que entre la primera part i la segona han passat 3 anys, no podia esperar-me més temps a recomanar-vos aquest meravellós disc.

No destaca res que no es pugui trobar en altres bons discos amb les mateixes coordenades artístiques, però les reminiscències al Adam Wiltzie de A Winged Victory for the Sullen -substituint crescendos de corda per notes al piano- fan que escoltar aquest Dreamers Stories sigui un plaer, un autèntic plaer. El disc va de menys a més, amb una part central (Forsaken, The Book Monument) on es fa més evident la component electrònica, deixant de banda la part més contemplativa i ambient per incidir una mica en les característiques més clàssiques dels instrumentals afins als postulats del post-rock i el shoegaze amb bata d’anar per casa (Transition). Però sempre les mateixes característiques: temes que tenen la capacitat d’atrapar-te, un disc amb discurs propi, ric en matissos, que et porta de la mà per camins de gran bellesa. Amb aquestes intencions, res nou baix el sol del gènere. Però que faríem sense aquests sol que ens encata i dóna vida?

Publicat per

Home Radio / From Order to Disorder Music

One thought on “FRANCIS M. GRI – Dreamers Stories (KrysaliSound, 2015)”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s