PITG 22.01.2021: PIONERA + ARRRGO

Deixa un comentari
PITG

Tarde nit de rascamenta al Plug. Dos bandes increïbles. Pionera, de la confluència de Ugatz, Flying Pig Matanza, Familea Miranda i Encono (entre d’altres que segur que me dixo) sonen ràpids, contundents, melòdics. Sonen a saber fer, a fúria dels 40 (camí dels 50, que no és la fúria dels 20, però casi) i a molta humiltat a l’escenari. Juguen a ensenyar les cartes, tot el que porten, mostren tot el que hi ha. Una banda de sonoritat acopladíssima, que a voltes me recordaven als Melvins en alguns passatges. Gaudimenta màxima.

Arrrgo, duo d’italians més algun ex-Familiea Miranda, pràctiquen a la Shellac, a les bandes de Louisville de post-hardcore de finals dels 80 i principis dels 90. M’agrada molt la combinació de veu que recita més que canta mesclat a la contundència de la bateria i baix i guitarres afiladíssimes. Pot semblar que repeteixen el mateix patró a cada cançó, però no. Esta és la grandesa: d’allò mínim, bàsic i imprescindible, extreuen un discurs ple de textures i de joc sonor molt envejable. Segueixen l’estela de bandes de la bona cultura italiana de hardcore i post-rock com Giardini Di Mirò, entre d’altres. Molt i molt bons.

Pionera
Arrrgo
Publicat per

Home Radio / From Order to Disorder Music

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s