PITG: ISASA /// 29.09.2021

Deixa un comentari
General
ISASA @ PITG, Mucbe, Benicarló (M.Alonso)

Després d’un any i mig sense acudir al meu estimat Plug In The Gear a causa de la pandèmia, la cultura, com sempre i amb menys o més dificultats, fa bo allò de què “ens fa lliures”. I és que la sensació de llibertat és d’aquelles coses que només es valoren quan no es té. Poder tornar a veure les cares conegudes i tornar a gaudir de les músiques que proposa la bona gent del PITG és com una bombolla d’aire net enmig de la tempesta oxidada que ens ha tocat viure.

El reinici dels concerts de PITG es va produir amb el de Maria Navidad, al que no vaig poder assistir perquè encara estava vigent el confinament entre comunitats. Una llàstima. Tot i que no se celebren al local habitual, el bon saber fer dels amics del Plug els ha portat, amb les limitacions provocades per la pandèmia, a escollir el claustre del MUCBE, el centre cultural del Convent de Sant Francesc. Un espai acollidor per a les propostes musicals que ens dediquen.

I després de massa temps, el concert de ISASA -de Conrado Isasa, virtuós de les 6 cordes i membre dels anyorats A Room With A View- és el que ens reconnecta amb el PITG.

Això que escric avui no és una ressenya del concert, ni molt menys, simplement que penso que pot ser un bon complement del programa de ràdio si us vaig contant en entrades relativament curtes tot allò que és contextual de l’ Apartament18. I en aquest cas, per a mi els concerts són una part fonamental de l’experiència musical.

Vaig gaudir molt del concert. Curt, precís, directe. Una guitarra que sonava, a voltes, com un piano. Un discurs musical inspirat en les arrels primigènies d’aquells que van intentar explorar els reversos de les sis cordes. De John Fahey a, perquè no, la musicalitat de Jeff Parker. Sense additius. Monòleg constant i bell de notes fluctuants, tènues, cercant camins i creant atmosferes. El pensament que vaig tenir escoltant-lo, en aquell instant, és que la música de ISASA no se si és crepuscular o albòrea. Però se que és creadora, il·luminant, tot i que no se si fa referència a les primeres llums o a les últimes del dia. Però la seva música és llum, i en això està tot dit.

Com a curiositat: al mateix moment que estava tocant ISASA i l’estàvem gaudint, sonava l’A18 RADIO 29 a Radio Alfacs…i a que no sabeu quin artista sonava? Sí, ISASA.

Publicat per

Home Radio / From Order to Disorder Music

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s